Pakkausvinkkejä

Yleistä pakkauksesta

Laita erikseen ne tavarat, joita vielä tarvitset ja jotka eivät mene varastoon.
Tee inventaario kaikelle varastoimallesi ja kirjoita ylös, mitä mihinkin laatikkoon on pakattu.
Merkitse laatikoiden kaikkiin sivuihin niiden sisältö tai, mihin huoneeseen ne uudessa asunnossa ovat menossa. Numeroi laatikot, niin tiedät, jos jokin niistä puuttuu.
Käytä särkyvää-tarroja, jotta muutkin tietävät olla varovaisia tärkeimpien laatikkojesi kanssa.
Särkyviä esineitä ei tulisi pakata samaan laatikkoon raskaiden esineiden kanssa.
Yritä pitää laatikot saman kokoisina, jotta niiden pinoaminen on turvallista ja tehokasta.
Käytä oikean kokoisia laatikoita, jotta ne eivät ole liian painavia kannettaviksi. Painavat esineet pieniin laatikoihin ja kevyet esineet isoihin laatikoihin.
Pakkaa laatikot täyteen asti, jotta niiden reunat eivät säilytettäessä ala painua, jos niiden päälle kasataan muita tavaroita.
Täytä tyhjät kolot laatikoissa pakkausmateriaalilla, vaikkapa rutatulla paperilla. (Huomioithan, että sanomalehtipaperi saattaa säilytyksen aikana päästää painomustetta, joten tarkoitukseen suunnitellun pakkauspaperin käyttö on suositeltavaa.)
Lipastojen ja laatikostojen laatikoihin voi pakata tavaroita, mutta liian painavaksi niitä ei kannata tehdä, jottei kantaminen vaikeudu. Voit aina siirtää tavarat laatikostoihin varastotilassa, ja tilan säästämiseksi näin kannattaakin toimia.
Ovien ja laatikoiden kiinniteippaaminen saattaa jättää jälkiä, joten niiden kiinnipysyminen kuljetuksen ajan kannattaa varmistaa muilla tavoin, vaikkapa käsikiristekalvolla. Mahdolliset teipit kannattaa ainakin poistaa säilytyksen ajaksi.

Erityishuomioitavaa

Puhdista puutarhatyökalut ja poista polttoaineet pienkoneista.
Mikäli mahdollista, pura suuret huonekalut, kuten sängyt ja pöydät, poistamalla jalat. Laita ruuvit ja mutterit selkeästi merkittyyn pussiin, jonka kiinnität jalkojen kanssa yhteen.
Tarkista, mikäli joidenkin laitteiden osia pitää kiinnittää ennen kuljetusta. Pesukoneen rummun mahdollisten kiinnitysohjeiden pitäisi löytyä ohjekirjasta.
Tyhjennä jääkaapit ja pakastimet ja varmista että kaikki hyllyt ja laatikot on kiinnitetty tukevasti. Pese ja kuivaa jääkaapit sekä pakastimet hyvin ja varastoon jätettäessä kiilaa ovet auki, jotta kaappi ei homehdu tai tule ummehtuneen hajuiseksi.
Valuta tiskikone ja pyykinpesukone tyhjiksi. Näin kuljetuksen aikana vesi ei pääse roiskumaan, eikä laite varastoitaessa vaurioitumaan.
Kääri ja kiinnitä sähkölaitteiden sähköjohdot.
Peilit ja taulut kannattaa kääriä kuplamuoviin ja pakata laatikkoon, mikäli koon puolesta tämä vain on mahdollista.
Matot kannattaa kääriä rullalle ja sitoa. Mattopussit ovat oiva keino mattojen tilaasäästävään ja pölyltäsuojaavaan säilytykseen.
Kirjat kannattaa pakata lappeelleen selkämysten suojelemiseksi.
Kääri lautaset yksitellen esim. vaahtomuovilla. Varmista, ettei laatikosta tule liian painavaa ja täytä tyhjät kolot rutatulla pakkauspaperilla.
Aseta lasit laatikoiden yläosaan särkymisen estämiseksi. Merkitse laatikoihin, mikä puoli kuuluu ylöspäin.

Pakkausmateriaalit

Varmista, että käyttämäsi pakkausmateriaalit ovat tarpeeksi vahvoja ja että niitä on riittävästi kuljetusta ja varastointia varten. On huomattavasti helpompaa ja taloudellisempaa pakata tavarat laatikoihin, joissa ne säilyvät vahingoittumattomina ja joissa ne saa varastoitua tehokkaasti, kuin käsitellä irtonaisia tavaroita.
Laatikot
Käytä tukevia, mielellään kaksiaaltoisia laatikoita (varsinkin jos aiot pinota niitä).
Laita pieniin laatikoihin painavia esineitä ja kirjoja.
Suuremmat laatikot sopivat tyynyjen, petivaatteiden ja kodin tekstiilien pakkaamiseen.
Pukulaatikot soveltuvat vaatteiden ja verhojen pakkaamiseen.
Pakkausteippi mm. laatikoiden pohjien sulkemiseen.
Kuplamuovi
Särkyville esineille, kuten koriste-esineille.
Televisioille, tietokoneille ym. suojaamaan niitä kolhuilta ja naarmuilta.
Vaahtomuovi sopii erinomaisesti astioiden suojaamiseen (esim. siivu lautasien väliin pitää lautaset suojassa) ja muiden särkyvien esineiden suojaamiseen.
Pakkauspaperi. Tilan, rahan ja ympäristön säästämiseksi särkyvä tavara kannattaa kääriä vaikkapa t-paitohin ja pyyhkeisiin. Mikäli haluat käyttää pakkauspaperia, mieti hetki ennen kuin valitset sanomalehtipaperin. Muutoissa ja lyhytaikaisessa varastoinnissa sanomalehti käy mainiosti, mutta yli 3 kuukautta kestävässä varastoinnissa painomuste saattaa jättää jälkiä, joita on vaikea poistaa. Puhdas pakkauspaperi on edullinen tapa suojata tavarasi.
Pölysuojat/peitteet. Suuremmat irtotavarat, kuten huonekalut, kannattaa suojata lialta ja naarmuuntumiselta joko erikseen ostettavissa olevilla pölysuojilla tai ylimääräisillä huovilla ja peitteillä.
Tarrat ja muut merkitsemisvälineet. Etsiessäsi pakatuista laatikoista jotakin tiettyä säästät huomattavasti niin aikaa kuin hermojasikin, kun olet merkinnyt kaikkiin pakkaamiisi laatikoihin niiden sisällön.

Meiltä Holvista saat kaikki tarvitsemasi pakkaustarvikkeet helposti ja edullisesti. Katso lisää muuttajan pakettitarjouksistamme, joilla säästät selvää rahaa!